آموزشی

علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو

علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو

شناسایی علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو بسیار اهمیت دارد چرا که سنسور اکسیژن یکی از قطعات الکترونیکی حیاتی در خودروهای مدرن است. این قطعه که خرابی آن در خودروهای داخلی رایج است علائم خرابی آن چیست؟ و در صورت خرابی و پشاهده علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو اگر این قطعه را تعویض نکنیم چه اتفاقی رخ میدهد. در این مقاله همراه با یدک سیتی هستیم تا به شناسایی و شناخت علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو و همه مواردی که در بالا ذکر کردیم بپردازیم. 

در صورتی که رنو ال 90، مگان، ساندرو، سیمبل و … دارید و نیاز به لوازم یدکی رنو نظیر سنسور اکسیژن اورجینال دارید همین حالا با شماره 09105053933 تماس بگیرید و سفارش خود را در یدک سیتی ثبت کنید.

قیمت سنسور اکسیژن ال 90 اصلی

علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو 

خرابی سنسور اکسیژن می‌تواند منجر به افزایش آلایندگی خودرو شود. خوشبختانه، علائم مشخصی وجود دارد که راننده را نسبت به خرابی این قطعه آگاه می‌کند.

اولین و رایج‌ترین علامت، روشن شدن چراغ چک خودرو است. البته، روشن شدن این چراغ ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد، اما با استفاده از دستگاه دیاگ می‌توان به‌راحتی تشخیص داد که مشکل از سنسور اکسیژن است یا خیر.

یکی دیگر از علائم، افزایش مصرف سوخت است. در صورت خرابی سنسور، اطلاعات نادرستی به ECU ارسال می‌شود که باعث تزریق بیش از حد بنزین به موتور خواهد شد.

از دیگر نشانه‌ها می‌توان به بد کار کردن موتور در حالت درجا، مکث لحظه‌ای هنگام شتاب‌گیری و بوی نامطبوع دود اگزوز اشاره کرد. این موارد معمولاً به دلیل خام‌سوزی و تزریق سوخت اضافی رخ می‌دهند.

عوارض عدم تعویض سنسور اکسیژن خراب

سنسور اکسیژن نقش کلیدی در عملکرد صحیح موتور دارد و بی‌توجهی به علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو و تعویض آن در صورت خرابی می‌تواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد. یکی از مهم‌ترین عوارض آن، افزایش آلایندگی خودرو است که تأثیر منفی بر محیط زیست خواهد گذاشت.

علاوه بر این، خرابی این سنسور موجب افزایش مصرف سوخت می‌شود، زیرا اطلاعات نادرست به ECU ارسال شده و سوخت بیشتری به موتور تزریق می‌گردد. در صورتی که خرابی سنسور اکسیژن برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است منجر به آسیب دیدن کاتالیزور خودرو نیز شود که هزینه‌های تعمیر بالایی را به دنبال خواهد داشت.

انواع سنسورهای اکسیژن

  1. نسل قدیمی (تک سیم):

این سنسورها بدون گرم‌کن بودند و در هوای سرد زمان بیشتری نیاز داشتند تا به دمای عملیاتی برسند.

  1. سنسورهای گرم‌کن دار (چهار سیم):

در سال 1982 معرفی شدند و با داشتن المنت گرم‌شونده، عملکرد سریع‌تری داشتند. این سنسورها به دو نوع پایه کوتاه و پایه بلند تقسیم می‌شوند و آلایندگی خودرو در حالت سرد را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهند.

ساختار سنسور اکسیژن

این سنسورها از بخش‌هایی نظیر بدنه سرامیکی، الکترودهای پلاتینیومی، غلاف دی‌اکسید زیرکونیوم و المنت گرم‌شونده تشکیل شده‌اند. سنسورهای گرم‌کن دار امروزه به دلیل کارایی بیشتر در کاهش آلایندگی و بهبود عملکرد موتور، در بیشتر خودروهای مدرن استفاده می‌شوند.

تعداد سنسورهای اکسیژن در خودرو

از سال 1996، زمانی که استفاده از سنسور اکسیژن در خودروها الزامی شد، تقریباً تمامی خودروها به دو سنسور مجهز شدند. در این خودروها، سنسور اول پیش از کاتالیزور نصب می‌شود و وظیفه آن نظارت بر ترکیب سوخت و هوا است. سنسور دوم نیز پس از کاتالیزور قرار می‌گیرد تا عملکرد کاتالیزور را ارزیابی کند.

در ایران نیز اکثر خودروها به دو سنسور اکسیژن مجهز هستند. با این حال، خودروهایی که دارای پیشرانه‌های V6 یا V8 و سیستم اگزوز دوگانه هستند، از چهار سنسور اکسیژن بهره می‌برند. در این خودروها، یک سنسور در نزدیکی هر بلوک سیلندر و یک سنسور دیگر پس از کاتالیزور نصب می‌شود.

خرید سنسور اکسیژن خودروهای رنو از یدک سیتی

در این مقاله به بررسی علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو و انواع سنسور اکسیژن خودرو و عوارض عدم تعویض آن پرداختیم. اگر علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو را در خودرو مشاهده کردید می‌توانید این قطعه مهم را به‌صورت کاملاً اورجینال از یدک سیتی تهیه کنید. یدک سیتی با ارائه محصولات اصلی، کیفیت و عملکرد خودرو شما را تضمین می‌کند.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *